Hedera Vita kao jedna od 4 srpske kozmetičke firme na Expo 2020 Dubai

blank

Kompaniji Hedera Vita pripala je čast da bude jedna od ukupno četiri kozmetičke kompanije koje će predstavljati Srbiju i domaću proizvodnju kozmetike na jednoj od najvećih svetskih izložba EXPO 2020 DUBAI. 

Svoje proizvode će izlagati u okviru srpske delegacije, od 30. januara do 2. februara 2022. Sajam se održava od oktobra 2021. do marta 2022, na preko četiri kvadratna kilometra i u njemu će učestvovati 192 zemlje i 25 milona učesnika iz celog sveta. O impresivnom istorijatu ove izložbe svedoči i činjenica da su na njoj nekada izlagali i naš Nikola Tesla, Čarls Darvin, Vinsent Van Gog, kao i to što su na njoj predstavljene Ajfelova kula i prve pokretne stepenice. Slogan EXPO 2020 u Dubaiju jeste: „Povezivanje umova, stvaranje budućnosti.“

Hedera Vita predstaviće svoje proizvode u srcu tematske celine „Mobility“ („Mobilnost“), gde se nalazi Nacionalni paviljon Srbije sastavljen iz četiri dela (Srbija stvara ideje, Srbija stavara prilike, Srbija stvara iskustva i Srbija stvara inspiraciju). U okviru njega, biće predstavljeni različitin privredni sektori Srbije, kroz više od 150 manifestacija. Osim fizičkog dela, koji zauzima 2000 kvadratnih metara, biće organizovan i onlajn paviljon koji će predstaviti Srbiju – od Vinče i čoveka iz Lepenskog Vira od pre 10 000 godina, do modernog srpskog društva. Tom prilikom biće prikazana i neprocenjiva zaostavština srpskih velikana: Mihajla Pupina, Milana Milankovića, Nikole Tesle… 

Moto Srpskog paviljona je: „Srbija stvara ideje – inspirisani prošlošću, kreiramo budućnost“. U njemu postoji i maloprodajna zona gde će biti predstavljeni domaći proizvodi koji potvrđuju vrhunski kvalitet, ali i svoje poreklo iz Srbije. Prateći tu ideju, Hedera Vita će upravo kroz svoje sapune prikazati spoj tradicionalnog i modernog u proizvodnji kozmetičkih proizvoda. Tom prilikom, predstaviće sledeće vrste ručno rađenih sapuna:

  • Sapun sa dodatkom kozjeg mleka (30%)
  • Sapun sa dodatkom kozjeg mleka, žalfija
  • Sapun sa dodatkom kozjeg mleka, kamilica
  • Sapun sa dodatkom kozjeg mleka, med
  • Sapun sa dodatkom magarećeg mleka (3 vrste: muški, ženski i dečji)
  • „Anti spots“ za problematičnu kožu;

 

Sapuni su upravo i odabrani iz široke ponude kompanije kao reprezentativan srpski proizvod, jer su autohtoni, s obzirom da sadrže sastojke svojstvene našem podneblju (kozje i magareće mleko, bilje koje raste na Balkanu). Takođe, ono što je karakteristično za ove sapune jeste da su ručno pravljeni („handmade“), za šta Hedera Vita poseduje Sertifikat za bavljenje starim umetničkim zanatima Ministarstva privrede Republike Srbije. Stoga, ovi proizvodi ne predstavljaju samo modernu kozmetičku proizvodnju naše zemlje, već i njenu tradiciju.

Update cookies preferences