Masažni gelovi

Masažni gelovi Valerijana, Matičnjak i Lavanda namenjeni su za relaksaciju i opuštanje mišića, smirivanje nervne napetosti.

Gel za vene sadrži kokotac i divlji kesten, koji se koriste za lečenje bolnih vena.

Morsus gel sa mentom i kamforom, umanjuju osećaj bola.

Gel za ublaženje bola sa efektom zagrevanja, sadrži kapsaicin (ekstrakt iz ljute papričice).

tablicno redno

Postavi padajućim redosledom

8 Artikala

 1. Hedera Vita - Anticelulit gel, 300ml
  440,00 din.
  Predstavlja kombinaciju aktivnih sastojaka kafe, cimeta, ruzmarina i bršljana koji su u ugrađeni u gelastu strukturu. Na taj način, nanošenjem ovog gela na kritična mesta, aktivne materije utrljavanjem ostaju na koži duže, čime se postiže efikasnija eliminacija i duži efekat.
 2. Masažni gel - Bršljan, 300ml
  350,00 din.
  Celulit nastaje kao posledica zadržavanja vode i loše cirkulacije, a masaža pomaže tako što opušta mišiće i deluje na krvotok, dok ekstrakti svojim biljnim delovanjem prodiru u tkivo i pomažu u oslobađanju zarobljenih toksina i masnoća. Ulje bršljana podstiče proizvodnju hijaluronske kiseline u koži, čime ona postaje čvršća i elastičnija. Biološki aktivni molekuli ekstrakta bršljana postupkom masaže se apsorbuju u kožu gde poboljšavaju razmenu materija, podstiču bolju prokrvljenost, a celulit je manje vidljiv. Osnovna karakteristika Hedera Vita Bršljan gela je eliminacija viška vode, stimulacija cirkulacije i rastvaranje masnoća.
 3. Morsus gel za ublažavanje bola (sa efektom hlađenja), 250ml
  570,00 din.
  Morsus gel za ublažavanje bola sa efektom hlađenja napravljen je po tradicionalnoj recepturi i sastavljen od brojnih lekovitih biljaka sa prostora Balkana (menta, ruzmarin, divlja žalfija, peršun, lešnik, matičnjak, karanfilić, jela). Efikasan je kod ublažavanja bolova i primene kao što su: • bolovi u leđima i ukočenost • reumatska oboljenja i bolovi u mišićima i zglobovima • oporavak nakon preloma, uganuća i istegnuća • bolovi i ukočenost vrata • povrede kolena, ramena, kukova • kod sinusnih glavobolja • kod uboda insekata i iritacija Način upotrebe: Umasirati blagim pokretima na bolna mesta, jednom do tri puta dnevno. Kod uboda insekata naneti u tankom sloju na problematična mesta. Usled problema sa sinusima i glavoboljama namazati i umasirati u predelu čela i slepoočnica izbegavajući kontakt sa očima. Napomena: Posle svake primene gela oprati ruke. Ne nanositi na rane, opekotine, otečenu i obolelu kožu. Izbegavati da gel dođe u kontakt sa sluznicama oka, nosa, usta i genitalija. Namazano mesto ne treba dodatno zagrevati (termofor, električni pokrivač) ili sunčati. Čuvati van domašaja dece.
 4. Morsus gel za ublažavanje bola (sa efektom zagrevanja), 250ml
  570,00 din.
  Morsus gel za ublažavanje bola sa efektom zagrevanja poboljšava cirkulaciju , doprinosi opuštanju mišića i poboljšava pokretljivost zglobova. Intenzivan i dugotrajan osećaj topline koji se postiže mešavinom karakterističnih biljnih ekstrakata i eteričnih ulja koji prodiru duboko u kožu dobrinose ublažavanju bola. Ima veliku moć apsorpcije, koža ga brzo upija i ne ostavlja mastan trag. Način upotrebe: Laganim kružnim pokretima 10 do 15 minuta utrljajte gel na bolno ili otečeno mesto (kod bolova mišića ili nogu masažu primenite jačim kružnim pokretima). Najbolja primena je ujutru, u podne i uveče pred spavanje. Napomena: Posle svake primene gela oprati ruke. Ne nanositi na rane, opekotine, otečenu i obolelu kožu. Izbegavati da dođe u kontakt sa sluznicama oka, nosa, usta i genitalija. Namazano mesto ne treba dodatno zagrevati (termofor, električni pokrivač) ili sunčati. Čuvati van domašaja dece.
 5. Morsus gel za vene (protiv grčeva i bolova u mišićima), 250ml
  550,00 din.
  Gel za vene namenjen je kod problema sa proširenim venama, ispucalim kapilarima, kod bolnih, otečenih i teških nogu. Preporučuje se za poboljšanje oslabljene venske cirkulacije, ublažavanje i otklanjanje bolova u nogama i stopalima. Napravljen je po tradicionalnoj recepturi, uz korišćenje od davnina poznatih lekovitih biljaka sa Balkana (divlji kesten, kokotac, lovorov list, crni kumin, divlja žalfija i koštice grožđa). Jedinstvena kombinacija organskih esencijalnih i hladno ceđenih ulja sa prostora Balkana brzo i efikasno deluje i pomaže kod problema kao što su: • proširene vene • zapaljenje površinskih vena • bolne, otečene i teške noge • grčevi u nogama • ispucali kapilari i modrice • oslabljena venska cirkulacija • napetost i težina u nogama. Način upotrebe: Umasirati blagim pokretima na bolna mesta, od stopala prema gore. Upotrebljavati jednom do tri puta dnevno. Napomena: Gel za vene je namenjen samo za spoljašnju upotrebu. Izbegavati kontakt sa očima i sluzokožom. Ne nanositi na oštećenu kožu, otvorene ili inficirane rane. Ne upotrebljavati ispod zavoja.
 6. Morsus Strong - Gel za ublažavanje bola, 600ml
  1.200,00 din.
  Morsus gel je preparat nastao kombinacijom dokazanih prirodnih analgetskih antioksidativnih, antiedematoznih i antiinflamatornih sastojaka – eteričnih ulja nane, ruzmarina, sibirske jele ukomponovanih sa đumbirom u najboljem odnosu aktivnih supstanci spram stanja u kojima se pokazao najefikasnijim za upotrebu kod: • reumatskih oboljenja • posttraumatskih edematoznih stanja (edema i otoka) • bolnih stanja vrata i leđa • nespecifičnih bolova u zglobovima • artritisa • hroničnog zamora mišića • migrena. Morsus gel efektom produženog hlađenja izaziva vazokonstrikciju krvnih sudova koja prelazi u vazodilataciju izazivajući gimnastiku krvnih sudova i prirodno lučenje ENDORFINA (Hormona sreće) Primena: Blagim kružnim pokretima utrljavati na bolno ili otečeno mesto 2-3 minuta 2-4 puta na dan. Primena u profesionalnoj upotrebi: U ultrazvučnim tretmanima (sonoforezi), elektroforezi, terapijskoj masaži. U terapijskoj masaži se može koristiti u kombinaciji sa ostalim proizvodima iz Hedera Vita Terapeutik linije u zavisnosti od efekta koji želite postići.
 7. Gel za ublažavanje bola - efekat zagrevanja, 600ml
  1.200,00 din.
  Zahvaljujući bogatom sadržaju kvalitetnih eteričnih ulja i ekstraktu alkaloida ljute papričice – Capsaicina, nanošenjem na problematično mesto postiže se jak eritem koji prati poboljšanje lokalne crikulacije, proširenje krvnih sudova i povećana ishranjenost tkiva kao posledica ubrzanog protoka krvi na mestu aplikovanja. Capsaicin deluje na nervni sistem tako što posle izvesnog vremena od nanošenja gela dolazi do nastanka akcionog potencijala, koji nosi informaciju o bolu do mozga. Kao rezultat nastanka akcionog potencijala u ćelijama, javlja se prirodna imitacija osećaja pečenja, jer su neuroni preplavljeni kalcijumom i nisu u mogućnosti da mozgu prijave bol duži vremenski period što dovodi do smanjenja osećaja bola i zapaljenja. Antiinflamatorna i antreumatska dejstva su prirodne osobine Capsaicina. Capsaicin efikasno ublažava bolove kod neuralgija, artritisa, neuropatija, bolova u mišićima, išijasa a može se koristiti i kod psorijaze tako što smanjuje upalu i osećaj svraba. Efikasnim se pokazao u tretiranju kod sledećih stanja: • trnjenju ruku i nogu • loše cirkulacije • povišenog tonusa i napetosti mišića • ukočenosti • ograničene pokretljivosti zglobova, • ograničene pokretljivosti usled degenerativnih promena. Primena: 5-10 minuta utrljavati na problematično mesto ili regiju, 2-4 puta na dan.
 8. Masažni gel - Bršljan, 1200ml
  900,00 din.
  Celulit nastaje kao posledica zadržavanja vode i loše cirkulacije, a masaža pomaže tako što opušta mišiće i deluje na krovotok, dok ekstrakti svojim biljnim delovanjem prodiru u tkivo i pomažu u oslobađanju zarobljenih toksina i masnoća. Ulje bršljana podstiče proizvodnju hijaluronske kiseline u koži, čime ona postaje čvršća i elastičnija. Njegova moć leži u tome da omogućava uslove da koža primi na najbolji i najefikasniji mogući način druge aktivne sastojke, ali i da ukloni otpad i naslage masti. To radi tako što dejstvom svojih aktivnih supstanci potpomaže da se oslobode masne naslage iz masnih ćelija, koje potom odlaze u krvotok. One budu izbačene iz tela ili iskorišćene kao energija. Na neki način, bršljan radi prirodan proces lipolize, a to je ono što vam treba u borbi protiv celulita. Osnovna karakteristika Hedera Vita Bršljan gela je eliminacija viška vode, stimulacija cirkulacije i rastvaranje masnoća. Način upotrebe: Malu količinu gela naneti na područja zahvaćena celulitom i umasirati. Napomena: Samo za spoljašnju upotrebu. Čuvati na sobnoj temperaturi zaštićeno od direktnog izvora svetlosti.

tablicno redno

Postavi padajućim redosledom

8 Artikala