Najbolje iz prirode

U našem širokom asortimanu proizvoda uvek se oslanjamo na sirovine iz prirode. One čine osnovu svakog našeg proizvoda. Imamo dobru saradnju sa poznatim proizvođačima sirovina prirodnog porekla koji garantaju kvalitet svojih proizvoda. Garancija i potvrda kvaliteta su najbitnije odrednice u izboru sirovine koja će biti sastavni deo našeg kozmetičkog proizvoda. 

Naš cilj je da za naše klijente i potrošače pripremimo proizvode koji su visoko kvalitetni i bezbedni. U saradnji sa proizvođačima sirovina prirodnog porekla, obezbeđujemo da samo najbolje iz prirode stigne do naših klijenata i potrošača. Često su sirovine prirodnog porekla za koje se odlučujemo ujedno i organske sirovine, koje potiču iz kontrolisane organske poljoprivrede i/ili su sakupljane iz divljine, sa odgovarajućim sertifikatom. Isključivo biramo prirodne sastojke čija je proizvodnja, odnosno izolovanje iz prirodnih resursa strogo kontrolisano. Dobra karakterizacija prirodnih sirovina i poznavanje njihovog kompleksnog sastava neophodni su za stvaranje kvalitetne formulacije, izbegavanje nepoželjnih interakcija i postizanja sinergije u delovanju različitih sastojaka. Posebnu pažnju posvećujemo koncentraciji pojedinačnih sastojaka prirodnog porekla, jer je poznato da iako je nešto prirodno ako se upotrebi u pogrešnoj koncentraciji (manjoj ili većoj od optimalne) može dovesti do izostanka željenog efekta ili do pojave neželjenih efekata. 

Najčešći sastojci naših proizvoda koje možete prepoznati u listama sastojaka (INCI) navedenim na etiketama naših proizvoda su različita biljna ulja (ulje masline, suncokretovo ulje, ulje jojobe, slatkog badema, ulje semenki maline, semenki grožđa, itd), biljni ekstrakti (kamilice, aloje, nevena, itd), aromatična etarska ulja (ruzmarina, eukaliptusa, lavande, čajevca, itd), usitnjeni sušeni delovi biljaka (zeleni i crni čaj, cimet), različiti vitamini, antioksidansi i druge bioaktivne komponente, minerali (bela glina), proizvodi zdravih životinja poput meda, mleka, itd. Biljke iz kojih se dobijaju ovi sastojci upotrebljavaju se dugi niz godina, pre svega u svrhe lečenja kože i drugih organa u okviru tradicionalne, narodne medicine kako kod nas tako i u svetu. Njihovo blagotvorno delovanje na kožu potvrđeno je mnogo puta i to najbolje opravdava njihovu upotrebu u kozmetičke svrhe.

Birajući sastojke prirodnog porekla brinemo ne samo o nama, već i o očuvanju prirode, a to je još jedan veliki cilj kome težimo.